Category: Cerita Resepi

Cerita Resepi

Ayam Black Pepper Noxxa

Takde noxxa pun takde hal. Boleh je BBQ gitu aje. Sedap menjilat jari. Eh.  Ayam sekor yang dah siap dicuci.*1 labu Bawang besar*10 ulas bawang putihNatural Yoghurt Jenama Farm Fresh. Sos Black pepper secukup rasaKicap pekat. Tapi kaksarah guna kicap kipas udang je..Italian Herb atau nak guna Oregano pun boleh.Garam secukup rasaKentang/carrot dipotong ikut sukaLada hitam […]

Cerita Resepi

Resepi Neopolitan Cheesekut Mealshake.

Resepi Neopolitan Cheesekut Mealshake. Dah muak makan cheesekut biasa, jom buat Neopolitan Cheesekut . Lebih sihat untuk anak anak kerana mengandungi Meal Shake yang kaya dengan 24 nutrisi penting. Mari kita tengok bahan-bahannya : Tatura Cheese yang berharga RM 8.90 , kalau nak guna phila guna je ya, takde masalah. Biskut cap ping pong yang […]

Cerita Resepi

Resepi Homemade Chicken Ball untuk bayi

Assalamualaikum dan selamat pagi.   Misi nak update blog setiap hari dah fail untuk bulan Januari. Tapi takpe, think positive mesti ada hikmah tersembunyi. Hari ni Alhamdulillah… dah kembali ok dah.. dua tiga hari lepas Baby Amierah demam. Lepas demam asyik tantrum je. Ada je yang tak kena. So memang kucar kacir terus pengurusan masa. […]

Cerita Resepi

Tepung High Protein tak sesuai untuk buat kek? betul ke?

Assalamualaikum… dah lama tak de entry baru kan? pernahkah bila masak kek yang kita biasa tetiba kek tu tak menjadi? apa perasaan masa tu? confirm hampa, kecewa, pelik sebab apa tak jadi kan? resepi yang sama dan takde beza tetapi kenapa tak jadi????   inilah yang mama alami tika masak kek kukus sempena raya haji […]

Cerita Resepi

Resepi Pancake Jagung yang mudah dan ringkas

Assalamualaikum, bersiaran hari ini setelah lama menyepi, mencari mood yang hilang sebenarnya ;), takde lah, gurau aje.. perkongsian resepi mama hari ni sangat mudah dan ringkas, orang yang sentiasa sibuk macam mama  *sibuklah sangat! Sabtu lepas mama buatkan sarapan yang ringkas dan mudah aje untuk anak-anak, iaitu Pancake Jagung. Jadi mama namakan resepi ni ialah […]

Back To Top