Category: Tips Bisnes

Tips Bisnes

Bersusah Susah Dahulu Pastinya Senangkan Mengiringi

Bercerita pasal struggle . memang di awal memulakan bisnes memang sangat sangat strunggle. Awal bisnes dulu, takde Facebook. Takde IG. Belajar berniaga melalui forum je. Lepas tu, memang banyak sangat langgar dinding Sebab belajar sendiri tanpa mentor, tanpa panduan Kemudian belajar buat e-cart. Alhamdulillah, nak boleh berjaya banyak kena korbankan Bangun di awal pagi untuk […]

Tips Bisnes

5 Tips Bagaimana Mahu Kembangkan Perniagaan

Jualan adalah kunci kepada kejayaan orang yang berniaga. Tanpa jualan, tiadalah perniagaan. Tak kira sama ada produk fizikal ataupun servis. Setiapnya memerlukan jualan. Ia ibarat nyawa bagi seorang peniaga. Dalam berniaga perlu ada strategi dan plan bagaimana nak tingkatkan jualan seharian. Ada 5 perkara yang kakSarah amalkan mungkin boleh dijadikan panduan untuk peniaga baru / […]

Tips Bisnes

Sesi Bertemu Mata Bersama Geng Blogger Ireach Kelantan

Assalamualaikum dan hai.   Semalam geng blogger Ireach Kelantan seramai 4 orang daripada 10 orang (yang lain ada komitmen yang tidak dapat dielakkan ) mengadakan sesi pertemuan mesra dengan satu tujuan untuk berbincang strategi dan perkongsian ilmu tentang dunia blog. Bisnes kami, anak-anak tetap bersama, so no wonder kalau nampak anak-anak kecil bersama ya. Itu […]

Tips Bisnes

Kenapa Perlu Daftar Ahli Shaklee Dengan Kami

Marvellous Group  Ya, anda bertuah kerana menemui group kami yang sangat marvellous. Luar biasa!! Nak jadi orang berjaya dan hebat? Ya, jadilah yang luar biasa. Kerana yang biasa-biasa, pencapaiannya pasti biasa-biasa aje.   Kenapa Memilih Marvellous Group? Kami merupakan group yang awesome dan susur galur group  dari 4 Master yang sangat berjaya Sokongan secara berterusan […]

Tips Bisnes

Tips Tetapkan Matlamat Yang Jelas

Kenapa kita perlu ada matlamat? sebab ia akan menggerakkan kita. Tetapi kenapa kita perlu mempunyai matlamat yang jelas? Sebab, bila matlamat kita jelas, tindakan yang akan dilakukan juga akan jelas. Orang kampung saya sebut clear gitu.    Dream Big, Be Different but Still Humble (kata-kata Steve Jobs) Begitu dalam kehidupan kita, mesti ada matlamat yang […]

Tips Bisnes

9 Kelebihan Mendaftar Ahli Dan Jana Pendapatan

Sedang mencari peluang tambah pendapatan sendiri dan keluarga? ^ ^ ^ ^ ^ Mahu kami bantu anda ? Cuba bayangkan anda mendapat pendapatan bulanan daripada 3 angka, 4 angka dan 5 angka dengan hanya bermodalkan RM 68.90 sahaja  Bayangkan … Dengan modal kecil anda dapat mencapai semua impian anda Bebas bekerja walau di mana sahaja […]

Tips Bisnes

5 Ciri Penting Untuk Jadi Ejen Dropship Yang Berjaya

Assalamualaikum dan hai.   Dropship ialah satu peluang perniagaan yang ditawarkan kepada seseorang tanpa memerlukan modal yang besar untuk pembelian stok. Kebiasaannya ada sedikit yuran komitmen diperlukan untuk memastikan ejen dropship dapat fokus dan serius menjadi ejen di bawah mereka. Yuran komitmen yang dikenakan biasanya sangat berbaloi dan leader tidak akan lepas tangan. Mereka akan […]

Tips Bisnes

Cara Menguruskan Bisnes Online Walaupun Masih Bekerja

Saya percaya ramai yang bekerja dan dalam masa yang sama menjalankan perniagaan online. Ada yang berjaya menguruskan kedua-duanya dan ada juga yang tidak dapat seimbangkan antara keduanya. Saya mahu fokuskan kepada geng wanita. Kenapa? sebab kita multi task. Di tempat kerja kita fokus pada kerja kita, bila di rumah, kita perlu fokus pada pasangan kita, […]

Tips Bisnes

3 Aplikasi Terbaik Edit Gambar Produk Menggunakan Telefon Anda

Assalamualaikum dan hai.   Bermacam-macam pilihan aplikasi yang boleh di download di Google PlayStore. Ada yang percuma dan ada yang berbayar. Semuanya mempunyai kelebihan tersendiri. Entry kali ini, saya mahu kongsikan 3 aplikasi terbaik edit gambar hanya menggunakan telefon anda khas untuk orang yang berbisnes seperti anda. Mudah, cepat dan cantik.   3 Aplikasi Terbaik […]

Tips Bisnes

5 Tips Bina Empayar Perniagaan Anda

Assalamualaikum dan hai. Kini sesiapa sahaja boleh memulakan perniagaan menggunakan platform atas talian. Ada telefon pintar dan talian internet, anda sudah boleh memulakan perniagaan anda. Tetapi, mahukah anda berniaga tetapi terus langgar dinding? ya berniaga perlukan ilmu supaya kita tidak dikatakan hangat-hangat tahi ayam. Kita berniaga kena tahu apa tujuannya. Ada yang jadikan ia sebagai […]

Back To Top