Category: BISNES & MOTIVASI

BISNES & MOTIVASI

Inspirasi Dalam kehidupan

Di kelilingi oleh murid murid yang pelbagai latar belakang menjadikan kita sentiasa bersyukur dengan apa yang diperolehi selama ini. Betapa susahnya kita dahulu tetapi bertuah sebab zaman kita zaman yang sangat indah dengan pelbagai pengalaman kehidupan. tetapi bila bercerita dengan anak-anak murid ini, pelbagai sisi kehidupan mereka diceritakan. Susah dan kadang kadang terabai. Tiap kali […]

Tips Bisnes

Business Leader National Conference (BLNC) Shaklee

Business Leader National Conference (BLNC) akan berlangsung dalam 4 hari lagi. Iaitu pada Hari Sabtu, 3 Februari 2018 . Semua leader Shaklee , CEO dan Saintis akan berkumpul di dalam conference tersebut. Tahun ni belm dapat ikuti lagi BLNC. Tapi kita fokus next year pula. Paling best kali ni ada pelancaran skincare terbaru iaitu Youth […]

Tips Bisnes

Ciri Yang Perlu Ada Pada Seorang Usahawan Berjaya

Yakin diri Sabar Sentiasa mahu belajar Sentiasa mahu mencuba Kreatif Berani Berani bangkit Hati tak fragile paling penting kena ada plan dan target yang mahu dicapai.      image : google.com   Itu antara ciri seorang usahawan yang berjaya. Andai gagal, dia bangkit dengan lebih hebat. Begitulah, bila jadi usahawan paling penting mesti kreatif dan […]

Tips Bisnes

Kenapa Bisnes? Kan Dah Ada Gaji Tetap.

Famili sudah tentunya menjadi keutamaan bagi KakSarah. Apa yang sedang dilakukan sekarang, adalah satu usaha untuk memberikan yang terbaik untuk keluarga tersayang. Kalau bukan kerana mahukan yang terbaik untuk anak-anak, takdelah KakSarah mengamalkan vitamin Shakl33 ni. Daripada makan sendiri, kemudian aktif berkongsi kebaikan dan peluang bisnes Shaklee yang ada, di samping bisnes sedia ada KakSarah […]

Tips Bisnes

Gagal sekali bukan gagal selama-lamanya

Gagal sekali bukan gagal selama-lamanya. Sebenarnya dari ujian kegagalan kita akan lebih berjaya. Gagal dalam bisnes? Iya siapa tak pernah alami Orang yang berjaya, kisah perjalanannya panjang. Ada sisi kegagalan yang di lalui. Lantas menjadikan ia seorang berjaya. Macam KakSarah, ada bulan di mana kita berjaya mencapai target dan KPI yang ditetapkan. Tapi ada juga […]

Tips Bisnes

Bersusah Susah Dahulu Pastinya Senangkan Mengiringi

Bercerita pasal struggle . memang di awal memulakan bisnes memang sangat sangat strunggle. Awal bisnes dulu, takde Facebook. Takde IG. Belajar berniaga melalui forum je. Lepas tu, memang banyak sangat langgar dinding Sebab belajar sendiri tanpa mentor, tanpa panduan Kemudian belajar buat e-cart. Alhamdulillah, nak boleh berjaya banyak kena korbankan Bangun di awal pagi untuk […]

Tips Bisnes

5 Tips Bagaimana Mahu Kembangkan Perniagaan

Jualan adalah kunci kepada kejayaan orang yang berniaga. Tanpa jualan, tiadalah perniagaan. Tak kira sama ada produk fizikal ataupun servis. Setiapnya memerlukan jualan. Ia ibarat nyawa bagi seorang peniaga. Dalam berniaga perlu ada strategi dan plan bagaimana nak tingkatkan jualan seharian. Ada 5 perkara yang kakSarah amalkan mungkin boleh dijadikan panduan untuk peniaga baru / […]

Tips Bisnes

Sesi Bertemu Mata Bersama Geng Blogger Ireach Kelantan

Assalamualaikum dan hai.   Semalam geng blogger Ireach Kelantan seramai 4 orang daripada 10 orang (yang lain ada komitmen yang tidak dapat dielakkan ) mengadakan sesi pertemuan mesra dengan satu tujuan untuk berbincang strategi dan perkongsian ilmu tentang dunia blog. Bisnes kami, anak-anak tetap bersama, so no wonder kalau nampak anak-anak kecil bersama ya. Itu […]

Tips Bisnes

Kenapa Perlu Daftar Ahli Shaklee Dengan Kami

Marvellous Group  Ya, anda bertuah kerana menemui group kami yang sangat marvellous. Luar biasa!! Nak jadi orang berjaya dan hebat? Ya, jadilah yang luar biasa. Kerana yang biasa-biasa, pencapaiannya pasti biasa-biasa aje.   Kenapa Memilih Marvellous Group? Kami merupakan group yang awesome dan susur galur group  dari 4 Master yang sangat berjaya Sokongan secara berterusan […]

Back To Top