Category: Tips Ibu dan Anak

Tips Ibu dan Anak

5 Cara Atasi Sembelit Bayi Secara Semulajadi

Sembelit bukan penyakit tetapi ia adalah keadaan di mana kadar kekerapan bayi membuang najis dan keadaan di mana najis anak keras. Tetapi sebagai ibu bapa yang prihatin kita perlu cakna dengan masalah sembelit yang dialami oleh bayi. Kebiasaannya, kadar pembuangan najis di kalangan bayi dilihat berdasarkan 2 perkara di bawah : 1. Bayi yang menyusu […]

Tips Ibu dan Anak

Spa Baby Di Rumah Jadikan Hubungan Ibu Anak Lebih Erat Bersama Baby Spa Set

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hubungan anak dan ibu adalah suatu hubungan yang sangat istimewa. tapi disebabkan keterbatasan waktu kerana ibu ibu sekarang bekerja, maka masa dengan anak itu semakin sedikit. Tapi, kalau waktu yang sedikit digunakan dengan sepenuhnya, insya Allah ia lebih bermakna. Spa Baby Di Rumah Jadikan Hubungan Ibu Anak Lebih Erat Bersama Baby […]

Tips Ibu dan Anak

Ketahui 7 Aktiviti Rangsang Otak Kanan Anak Anak

Berdasarkan kajian, anak anak yang sering dirangsang menggunakan otak kanan akan menjadi anak yang lebih cerdik dan pintar. Rangsangan bleh diberi seawal usia 6 bulan dengan melakukan aktiviti aktiviti yang sesuai. 10 aktiviti yang boleh merangsang otak kanan anak anda ialah : Bermain tanah liat atau playdoh. Bermain playdoh boleh meningkatkan kreativiti anak. Mereka boleh […]

Tips Ibu dan Anak

Ketahui Perbezaan Essential Oils Dan Fragrance Oil

Ada orang yang menganggap essential Oils dan fragrance oil itu sama. Tapi ketahuilah, ia sangat berbeza dari sudut komposisi kimia dan kegunaan keduanya. Mari kita bandingkan ciri-ciri antara Essential oil dan juga Fragrance Oil Bau yang tidak bertahan lama, biasanya bertahan 2-4 jam sahaja. Bauan semulajadi tumbuh-tumbuhan dan tidak terlalu wangi 100% pati minyak asli […]

Tips Ibu dan Anak

Jurnal Kesyukuran Hari Pertama

Jurnal Kesyukuran Hari 1 Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini kaksarah memulakan bulan November dengan coretan Jurnal Kesyukuran. Sebelum ini dah tulis di dalam buku jurnal tapi bulan ini kita beralih secara online jurnal pula ya. 1. Alhamdulilah terima kasih ya Allah Ya Rahman Ya Rahim kerana mengizinkan ku untuk bernafas dan meneruskan kehidupan untuk hari ini. 2. […]

Tips Ibu dan Anak

Alternatif Air Purifier Terbaik

Assalamualaikum. Perkongsian hari ini, setelah lama menyepikan diri. Berada dalam group coaching bersama dengan Coach Fahmy sangat menguntungkan. Baru-baru ini beliau ada berkongsi ilmu berkenaan penapis udara yang menjimatkan dan mudah didapati. Bila dapat tahu tentang ini, impian untuk mendapatkan penapis udara jenama yang terdapat di pasaran terus saya delete dari kotak impian. Sudah tentu […]

BISNES & MOTIVASI Tips Ibu dan Anak

Nikmati Kehidupan Lebih Kaya, Lebih Bahagia Dan Lebih Berjaya

“Kami tidak meminta rezeki daripadamu, bahkan Kami lah memberimu rezeki” (Surah Toha Ayat 132) Dah macam-macam jenis bisnes dan pekerjaan dibuat, tapi hati tetap gelisah, resah. Pendapatan tetap rasa tak cukup, padahal gaji bertambah. Malah, ada yang kerja tak menentu, cukup tertekan dan terbeban. Sampai satu tahap rasa sangat kecewa dan putus harap. Hutang makin […]

Tips Ibu dan Anak

Dunia Oh Dunia

dunia ini sudah penat penat dengan karenah manusia yang tidak mempedulikan hukum alam yang tidak mahu hidup secara fitrah yang tidak bertanggungjawab kalau ia mampu bersuara pasti keluhan kekesalan manusia diberi tanggungjawab memakmurkan dunia ini tapi sebaliknya yang dilakukan wahai insan mari kembali pada fitrah makmurkan dunia ini ikuti panduan yang diberikan

Tips Ibu dan Anak

Youth Skincare Terbaru Pilihan Ramai Sempena Promosi Mac

Assalamualaikum Yuhuuuu… Pembaca blog kakSarah dah tau ke Promo Shaklee bulan ni? Belum? Alahai… Meh nak cerita 😘 Confirm sahabat yang sedang mencari skincare yang terbaik teruja dengan prmo bulan ni kan? Meremajakan kulit wajah dengan Youth. Ala… Tak perlu risau nak sapu atau tepek kat muka sebab dengan beberapa kelebihan di bawah , konfirm […]

Back To Top