Category: Shaklee

Basic H Cerita Mama

Membasuh Kasut Lebih Menyeronokkan dan Mudah untuk Kakak dengan Pencuci Magik

Assalamualaikum… lamanya tak bersiaran, sejak masuk kerja ni, lari terus timing masa mama. tambahan pula ada new handbag, @  baby amierah lah handbag baru mama, tak tersusun jadual mama. so terpaksa reschedule balik jadual. harapnya lepas ni mama konsisten update blog setiap hari, doakan ya.   mama nak kongsi keseronokkan kakak Insyirah membasuh kasut sekolahnya, […]

Cerita Resepi Meal Shakes

Healthy Mixed Juice by Mamahusna

Assalamualaikum … Hari ni , saya nak kongsikan resepi minuman yang simple dan ringkas , bahan bahan yang mudah didapati . saya namakan Healthy Mixed Juice by Mamahusna   Resepinya sebagaimana di bawah : 2bj orange 1bj apple 1sb mealshake(inilah kelainannya sebab mengandungi 24 jenis nutrisi dan vitamin) nak tahu apa lagi kelebihan Meal Shake […]

Basic H Tips Dan Petua

Tips Mencuci Baju tanpa menggunakan Peluntur

Sebelum mengenali benda ni kan… Peluntur wajib ada kat rumah saya tau, maklumlah nak rendam baju anak-anak , khususnya kotoran degil yang sangat-sangat degil tu. kalau nak kira dan senaraikan, banyak jenis dan jenama peluntur yang ada di pasaran… tak caya? masa p pasaraya tu .. cuba pergi bahagian tersebut, tak tahu nak pilih yang mana […]

B-Complex Kehamilan

Kepentingan Asid Folik Kepada Wanita Hamil

Merancang untuk mendapatkan zuriat? Sebaiknya ibu yang mahu hamil perlu mengambil asid folik seawal 3 bulan hingga 6 bulan sebelum hamil. Asid folik atau dikenali juga sebagai folat atau B9 sangat diperlukan untuk membina sel-sel baru dalam tubuh. Ia penting dalam pembentukan DNA baru dan dalam masa yang sama memperbaiki DNA yang rosak dalam sel […]

Cerita Resepi Meal Shakes

Resepi Mealshake Smoothie yang lemak berkrim dan sedap

Assalamualaikum…. Apa khabar semua pengunjung mamahusna.com? semoga hari anda sentiasa ceria dan bersemangat dalam melakukan setiap pekerjaan. Sebelum saya kongsikan resepi hari ini, apa kata jawab survey mudah di bawah, jika jawapannya YA, anda perlu lakukan sesuatu untuk anak-anak tersayang.   Adakah anak-anak sering demam? >sentiasa penat ? >tidak aktif? >berat badan tidak naik dan […]

Cerita Resepi Esp

RESEPI ESP YANG MARVELOUS!!!

ASSALAMUALAIKUM….   kaifa haalukum??? maksudnya apa khabar anda hari ini??? KV (Kedaivitaminku) doakan semuanya dalam keadaan sihat sejahtera   hari ini , KV nak share resepi ESP kepada semua pelanggan KV dan juga kepada mereka yang mahu mencuba ESP yang mempunyai pelbagai manfaat ini..   pasti lazat dan marvelous !!! yummy… kegemaran saya setiap pagi […]

Back To Top