Category: Tips Dan Petua

Artikel Terkini Cerita Mama Tips Dan Petua

Tips Keselamatan Balik Kampung

Assalamualaikum, Saya percaya ramai yang sudah dan akan memulakan perjalanan pulang ke kampung. Masih belum terlambat untuk k.sarah kongsikan Tips Keselamatan Balik Kampung khas untuk sahabat-sahabat k.sarah. Infografik khas untuk semua, harapnya berpuashati Pastikan juga sebelum memulakan perjalanan, ~ berikan pada suami tersayang Cinch Mix Tea yang sangat sedap tu, kita pun jangan lupa minum […]

Cerita Mama Keibubapaan Kesihatan Tips Dan Petua

Tips Sihat Ceria dan Berseri Di Hari Raya

Semua dah tak sabar nak menyambut Aildilfitrikan? K.sarah nak kongsikan tips bagaimana mahu kelihatan berseri dan ceria di hari Raya. Hari kemenangan, hari kegembiraan buat Umat Islam. Kembali kepada Fitrah sebenar. 1. Hari yang berbaki, apa kata Scrub muka dengan scrub. Tujuannya untuk keluarkan sel-sel kulit mati yang tersembunyi. Kalau ada Alfalfa Complexs lagi bagus, […]

Artikel Terkini Tips Dan Petua

7 Tips Urus Pakaian Supaya Mama Tak Pening Kepala Lagi

Assalamualaikum Tadi lalu di newsfeed mama hasil dari like & share kawan-kawan mukabuku mama berkenaan 7 tips urus pakaian supaya mama tak pening kepala lagi šŸ˜‰ So, mama masukkan dalam entry ni supaya senang untuk mama buat rujukan. kalau share di mukabuku, susah pula nak search nanti. 7 Tips urus pakaian ni mama ambil dari […]

Basic H Tips Dan Petua

Tips Mencuci Baju tanpa menggunakan Peluntur

Sebelum mengenali benda ni kan… Peluntur wajib ada kat rumah saya tau, maklumlah nak rendam baju anak-anak , khususnya kotoran degil yang sangat-sangat degil tu. kalau nak kira dan senaraikan, banyak jenis dan jenama peluntur yang ada di pasaran… tak caya? masa p pasaraya tu .. cuba pergi bahagianĀ tersebut, tak tahu nak pilih yang mana […]

Kecantikan Kesihatan Tips Dan Petua

Tips untuk Wanita Kekal Sihat dan Cerdas

Assalamualaikum …. Selamat pagi semua…. apa khabar hari ni? hari ni, seperti biasa, entry untuk para wanita yang budiman, cantik berbudi pekerti. dan paling penting, jadilah wanita solehah sebagaimana di anjurkan oleh Islam… kali ni, saya nak kongsikan hasil pembacaan saya dari Majalah Anis , iaitu tips untuk kekal sihat dan cerdas.. antara point yang […]

Penurunan Berat Badan Set Kurus Tips Dan Petua

Soalan glamer tentang set kurus …berapa lama ambil masa utk kurus???

Saya sering ditanya berkenaan dengan kesan pengambilan set kurus bajet shaklee. Soalan yang kerap ditanya ialah : “Berapa lama /minggu boleh nampak kesannya?” Baiklah tuan/puan.. Sebelum ni saya dah kongsikan tips penurunan berat badan Setiap individu berbeza dan tidak sama. Pertama nya kita kena kenal pasti kadar metabolisme tubuh kita Sebab metabolisme yang tinggi akan […]

Back To Top