Habit Orang Berjaya

Nak berjaya bukan semudah membuka kotak kasut atau merebus jagung madu

Ia mengambil masa dan perlukan pengorbanan

Dalam dunia bisnes pun begitu juga. 
Perlu ada 2 habit ni .

Konsisten & Sabar

Yes!!!

2 habit ni memang kena pupuk dalam diri.
Sebab apa?

Sebagai contoh, KakSarah orang tak kenal pun lagi. Yelah kita kan bukan retis. Berapa %’je yang kenal kita ?
Tak yah lah kira kawan- kawan dan ahli keluarga.
Diorang memang kenal kita dah lama kan?

Tapi Macamana nak bagi orang yang bukan dalam circle kita kenal? Kenal siapa kita? Apa kepakaran kita?

So kena konsisten menulis dan lakukan “personal branding” . kena belajar dan berguru.
Kena cari 1 titik fokus kenapa orang perlu kenal kita dan follow kita.
Jadi 2018, jom kita lebih fokus ya.

Sabar.
Mudah dituturkan tetapi tak semua kita mampu untuk bersabar.
Sabar dan berusaha untuk capai kejayaan
Sabar jika ditimpa ujian dan masalah.

Bila sabar, kejayaan pasti datang kepada kita

Ingat senang ke nak senang?
Nak menulis ni pun perlukan brain storm.
Perah otak cari idea.

Orang yang buat bisnes di FB personal kena bijak dan sabar sebab tak semua suka dengan apa yang kita buat.
Tapi kita didik hati supaya sabar.

1 thought on “Habit Orang Berjaya”

  1. irni suhana says:

    Setuju tu kak sarah. Konsisten dan sabar untuk berjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.