Oh … ada parasit tinggal dengan Naufal

Oh … ada parasit tinggal dengan Naufal

Akhir januari baru-baru ni, di uji Allah dengan masalah kesihatan Naufal..
Naufal berubah sikap 
1) mudah marah
2) tak selera nak makan
3)badannya panas 
4) berat badan susut 
risaukan suhu badannya naik mendadak, terus menerus “sponging”-basahkan badannya dengan air , moga-moga suhu badannya turun.
tapi jam 3 pagi, rasa tak sedap hati, panas sgt badan dia(rasanya ini kali ketiga naufal ke ER… anak lelaki ini suka ke ER
sampai aje di sana…. dia merengek nak dengan baba, so mama tinggal kat luar, perhatikan kakak insyirah yang sedang  dzzzzzzzzzzzz. dalam kereta.
sedang menunggu nurse
gagah naufal memluk baba..

 kakak lena dalam kereta..
langsung tak sedarkan diri 
mimpi indah kot………..
masa nurse nak check suhu.. terus meraung-raung
anak lelaki ini, memang “bermusuh dgn doktor dan misi”
nak timbang berat pun nangis..
sabar jelah…
itulah dia Naufal…
dimasukkan ubat melalui punggungnya, dengan harapan suhu menurun
tapi  tak turun-turun..
pelik !!!
rupanya ada (piirah)
atau dalam BI dipanggil Tick 
melekat di telinga
alamakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk… cuba guna penyepit nak buang, tpi tak boleh 
akhir sekali , kami beli ear drop di klinik Sahari 
RM 15 sebotol
arahannya : just titik ke dalam telinga.. 
tapi naufal di tepi.. so titik secara kerap
akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………….
parasit ini luruh dengan sendirinya
dah mengeras dan besar

mamanya apa lagi
pecahkan… huuuuuuuuuu
darah pekat..
petang tu, naufal dah blh main2 dah..
suhu badan kembali normal
oh… penangan pirah 
psssssssssssss… tak jumpa bahasa standardnya apa.
tapi orang2 tua panggil pirah..
biasa ada pada badan lembu 
tapi yang ni, nak kata 
duk dekat dgn lembu
takdelah pulak..
rasanya di bawa angin……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top