Kehamilan

Kepentingan Vitamin Kepada Ibu Mengandung

Ibu mengandung digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin kerana :- dapat mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil- mengurangkan kelahiran pramatang & kekurangan berat ketika lahir- membantu ibu kekal sihat dan memberi kekuatan kepada ibu sepanjang tempoh kehamilan.- mengurangkan risiko kekurangan nutrisi bagi ibu yang mengalami loya, muntah dan tak selera makan di awal kehamilan.Apapun mengambil makanan berkhasiat […]

Cerita Mama

Salam Aidil Adha

Assalamulaikum dan selamat sejahterarasanya baru aje lepas sambut aidil fitri kan???betapa cepatnya masa berlalu..Insya Allah … blog diari mamahusna akan kembali aktif harapnya ada lah yang sudi singgah di sini.. dan mendapat sesuatu yang bermanfaat,untuk yang berpuasa sunat hari ini.. alhamdulillah dan banyakkan berdoa ya …saya kongsikan kelebihan Puasa 9 Zulhijjah yang di ambil dari FB […]

Cerita Resepi Esp

RESEPI ESP YANG MARVELOUS!!!

ASSALAMUALAIKUM…. ¬† kaifa haalukum??? maksudnya apa khabar anda hari ini??? KV (Kedaivitaminku) doakan semuanya dalam keadaan sihat sejahtera ¬† hari ini , KV nak share resepi ESP kepada semua pelanggan KV dan juga kepada mereka yang mahu mencuba ESP yang mempunyai pelbagai manfaat ini.. ¬† pasti lazat dan marvelous !!! yummy… kegemaran saya setiap pagi […]

Keibubapaan Penyusuan

Perlukah air putih kepada bayi di bawah 6 bulan??

  Di dalam ilmu penyusuan susu khususnya kepada ibu-ibu muda, masih lagi ramai ibu-ibu yang keliru tentang pemberian air kosong/air putih kepada bayi mereka, khususnya bayi di bawah 6 bulan ke bawah. Mitos orang-orang lama mengatakan pemberian air kosong tidak memberikan apa-apa masalah perlulah dipertimbangkan, ada pandangan mengatakan perlu memberi air kepada bayi setiap kali […]

Penurunan Berat Badan Set Kurus Tips Dan Petua

Soalan glamer tentang set kurus …berapa lama ambil masa utk kurus???

Saya sering ditanya berkenaan dengan kesan pengambilan set kurus bajet shaklee. Soalan yang kerap ditanya ialah : “Berapa lama /minggu boleh nampak kesannya?” Baiklah tuan/puan.. Sebelum ni saya dah kongsikan tips penurunan berat badan Setiap individu berbeza dan tidak sama. Pertama nya kita kena kenal pasti kadar metabolisme tubuh kita Sebab metabolisme yang tinggi akan […]

Cerita Mama

Kakak dan hasil kerjanya

assalamualaikum¬† ¬† sudah lama tidak menulis tentang perkembangan kakak …¬† ¬† bila penyakit ‘M” melanda, inilah natijahnya… ¬† bersawang blog … seolah-olah hidup segan mati tak mahu… ¬† tapi tuannya sihat dan semakin sihat…(^_^) ¬† sebenarnya nak mengabadikan hasil kerja kakak insyirah, al-maklumlah kalau tak di ambil gambar dan tiada di masukkan di sini, maybe […]

Back To Top