Tag: celoteh mama

BISNES & MOTIVASI Cerita Mama

Be Nice To Me, October

September dah say bye bye, Oktober munculkan diri. Bulan ni, bulan yang Awesome. Bulan untuk lebih cemerlang. Target yang lebih lagi dan coach ahli team yang sangat bersemangat. Ahli baru yang serius mahu berjaya dalam membina team bisnes mereka. Target bulan ni juga, ahli baru yang daftar akan dapat Pakej Bina Blog belajar sampai pandai. […]

Keibubapaan

Di Manakah Tempat Yang Sesuai Untuk Ibu Bapa Cium Anak-Anak?

Assalamualaikum , Mencium anak antara tanda kasih sayang yang boleh dizahirkan oleh ibu ayah kepada anak-anak. Terdapat hadis Nabi SAW yang menggalakkan mencium anak-anak. Abu Hurairah r.a berkata : قَبَّلَ النَّبِىّ صلى الله عليه وسلم الْحَسَنَ بْنَ عَلِىٍّ ، وَعِنْدَهُ الأقْرَعُ بْنُ حَابِسٍ التَّمِيمِىُّ جَالِسًا ، فَقَالَ الأقْرَعُ : إِنَّ لِى عَشَرَةً مِنَ الْوَلَدِ مَا […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Kenapa Saya Masih Lagi Setia Amalkan Pemakanan Suplemen Shaklee

Dulu KETAM,UDANG,KAMBING,AYAM KAMPUNG, SOTONG, DAN UDANG ADALAH MUSUH SAYA  tapi sekarang TIDAK LAGI  Masalah seduan/resdung yang saya hidapi sedari kecil tak boleh makan ketam/sotong/udang/ayam kampung/kambing. Tersilap makan sikit pasti gatal dalam telinga, hidung  bengkak, gatal-gatal badan. Pernah pada tahun 2004, tika tu jadi cikgu ganti selama 4 bulan (baru habis ngaji, takde keje nak buat) di […]

Cerita Mama

Suplemen Antioksidan Pilihan Saya

Ni vitamin Anti oksidan kegemaran. Setiap hari 1 tablet untuk sebagai perisai tubuh untuk melawan radikal bebas yang meresap dalam tubuh. Kenapa Vitamin C  🍊Vitamin C membantu menjadikan wajah sekata, cerah dan menganjalkan. Dengan fungsi utama antioksidan, menjadikan wajah yang kusam kembali berseri. 🍊pengambilan vitamin c secara konsisten membantu membentuk kolagen dalam tubuh. Tak perlu […]

Cerita Mama

Ambil Set Bajet Kurus Selera Makan Bertambah Komplen Pelanggan

Bercerita mengenai customer, macam-macam ragam yang kita jumpa. Sebagai seller, dan Distributor yang bertauliah, mestilah sabar dengan karenah mereka. Ada sorang customer saya ni (namanya biarlah RAHSIA ) bermula dengan membeli Set Kurus Bajet. Katanya bila mula makan, selera dia makin bertambah. Macamana nak diet? Saya apa lagi, buka fail penyiasatan lah, sebab sebelum makan […]

Cerita Mama

Stok Shaklee Yang Wajib Ada Di Rumah

Antara stok yang ada kat rumah. Menanti tuan empunya datang merisik untuk tambah nilai kesihatan mereka. ~~Mostly kebanyakan produk Shaklee k.sarah dah consume, so bila ada customer yang nak cuba, sedikit sebanyak kita dah tahu kebaikan vitamin tersebut, apa tindakbalas yang akan dirasai, apa rasa vitamin ni. ~~Alhamdulillah, makan vitamin ni kena sabar, kalau tak […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Tunjuk ajarku sifu

Bismillahirrahmanirrahim Bercerita mengenai idola/mentor, dalam dunia bisnes online, saya mempunyai 2 orang idola bisnes merangkap coach yang sangat saya sayangi dan s angat bertuah mengenali dua insan ini. Syukur kerana Allah menemukan dan berukhuwwah dengan 2 insan hebat ini. Norazlina Ramdzan, mengenali beliau pada tahun akhir 2007 hingga kini, banyak memberi pendedahan kepada saya dengan […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Vitamin Wajib Bawa Balik Kampung

Kali ni nak share vitamin yang ikut balik kampung. Nak tinggal je kat rumah, masukkan dalam pill box, tapi macam lecehlah pulak. Sebab banyak benda pula nak kena buat. So masukkan semuanya dalam beg guni serbaguna. Dari vitamin asas, vitamin untuk pecahkan lemak dan kolestrol. Vitamin anak anak. Tambahan dimusim perayaan ni kita memerlukan : […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Jom Intai, Ada Apa Dalam Handbag?

Santai petang, jom sape nak bagitau atau snap pic, apa yang ada dalam handbag semua? cerr tengok dalam gambar tu, 3 item tu antara barang wajib ada dalam handbag yang seumpama poket doraemon. Macam-macam ado. ;P krim serbaguna untuk standby jika anak kena gigit nyamuk,semut,atau gatal dan jadikan sebagai lotion pelembab. Suka sebab takde paraben […]

Back To Top