Tag: celoteh mama

Artikel Terkini Cerita Mama

Vitamin Wajib Ada Yang Menjadi First Aid Dalam Setiap Rumah

Hari ni k.sarah nak stori mori vitamin yang k.sarah kategorikan sebagai item 1st aids. Wajib ada dalam simpanan di rumah jika berlaku apa apa kecemasan. Tengok dalam picture tu, nampak banyakkan, tapi percayalah setiap ia ada fungsi tersendiri. Meh nak cerita. 1. Vitamin C . Yang ni wajib ambil bila ada tanda tanda nak selsema. Bila […]

Cerita Mama

Ucapan Selamat Hari Raya Aildil Adha Kepada Semua

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Selamat Hari Raya Aldil Adha diucapkan kepada semua . Maaf Zahir dan Batin andai ada tutur bicara saat menulis di wall, sepanjang berurusan yang secara sengaja atau tidak menganggu emosi sahabat yang membaca. Berjuta kemaafan dipohon, semoga Ukhuwwah ini sentiasa utuh keranaNYa. “Kullu Am wa Antum Bilkhair” Ucapan istimewa juga ditujukan buat <3 […]

Artikel Terkini Cerita Mama Esp Kesihatan

Kenapa Protein Perlu Diambil Ketika Sarapan.

Assalamualaikum. “Kata Pakar nutrisi daripada GNC Malaysia, Kesvini Devi Ramesh “sejak 10 tahun yang lalu, index menunjukan tabiat makan masyarakat Malaysia tidak sihat. (Sumber Bernama)” risaukan? Meh kita sama-sama pastikan kita bukan dalam golongan tersebut. jom ikut tips mudah ini. #Pengambilan protein semasa breakfast adalah faktor terpenting yang mampu menyekat selera makan kita bertambah. Sumber […]

Cerita Mama

4 Perbezaan Sambutan Raya Dulu Dan Sekarang

Raya Dulu dan Sekarang ? Sangat banyak perbezaannya 1. Kad Raya Sempat lagi merasa pengalaman dapat kad raya, gantung kad raya dan buat perbandingan dengan adik. Sape yang paling banyak dapat kad. bestkan masa tu. Tapi sekarang dah takde kad raya, tapi e-card melalui email, whatsapp dan telegram. Fast & furios gitu, 2. Balik Kampung […]

Cerita Mama

Beriadah Bantu Anda Tenang Dan Bahagia

Assalamualaikum Nasihat buat diri, Bisnes , bisnes juga. Kerja , kerja juga Tapi kesihatan diri kena jaga. Hadiahkan diri dan keluarga dengan sesuatu yang indah. Antara aktiviti kami sekeluarga, setelah penat bekerja, belajar untuk anak-anak, maka ada masanya kena reward diri dengan sesuatu yang menceriakan. Menggembirakan. Walaupun sekejap tetapi penuh makna. Riadah petang di tepian […]

Cerita Mama Keibubapaan Kesihatan Tips Dan Petua

Tips Sihat Ceria dan Berseri Di Hari Raya

Semua dah tak sabar nak menyambut Aildilfitrikan? K.sarah nak kongsikan tips bagaimana mahu kelihatan berseri dan ceria di hari Raya. Hari kemenangan, hari kegembiraan buat Umat Islam. Kembali kepada Fitrah sebenar. 1. Hari yang berbaki, apa kata Scrub muka dengan scrub. Tujuannya untuk keluarkan sel-sel kulit mati yang tersembunyi. Kalau ada Alfalfa Complexs lagi bagus, […]

Cerita Mama

Langkawi Antara Destinasi Percutian Pilihan Kami Sekeluarga

Bismillahirrahmanirrahim Setiap orang mempunyai impian kan? Impian untuk pergi melancong ke tempat tempat yang menarik dan masyhur. K.sarah juga teringin nak pergi bercuti ke tempat menarik. Dalam vision board k.sarah, dah plan nak pergi bercuti ke Pulau Langkawi. Ya bagi orang lain biasa aje Langkawi. Dengan adanya anak-anak kecil ni, kita pusing-pusing Malaysia dulu, tapi […]

Cerita Mama

Tempat Feveret untuk COD Order Customer.

Assalamualaikum tinggal beberapa hari sahaja lagi Ramadhan akan meninggalkan kita. Sayu di hati, berpisah dan belum tentu Ramadhan akan datang dapat bersua kembali. Nak tahu kat mana saya biasa Cod tiap kali ada order Shaklee dan produk mamahusnashoppe? Itu dia KFC Guchil tempat feveret saya, mudah dan memang confirm semua orang tahu, lagi pula laluan […]

Cerita Mama

Hadiah paling bermakna buat anak-anak tanda sayang seorang mama

Amacam tajuk entri hari ni? ada unsur gempak tak? K.sarah nak cerita hadiah yang bermakna buat anak-anak. (walaupun mamanya garang) tapi bab hadiah untuk anak-anak tak pernah gagal 😛 K.sarah nak stori tentang Suplemen yang mesti ada dan menjadi pemakanan harian anak-anak. Anak anak syurga saya Kegemaran mereka sudah pasti Meal Shake Ceritanya begini, Throwback […]

Cerita Mama

Vitamin Paling Popular dalam list Vitamin Mamahusnadotcom

  Assalamualaikum,   Ada yang bertanya saya, antara vitamin yang saya consume, mana paling menjadi feveret? termenung saya nak jawab, sebab semua vitamin yang saya ambil adalah feveret saya. serba salah jadinya. Tapi dia nak tahu 1 je, so saya terpaksa pilih antaranya, Oh, hati saya berbelah bagi! So, Energizing Soy Protein menjadi pilihan Sebab? […]

Back To Top