Tag: dapur mama

Cerita Resepi

Resepi Neopolitan Cheesekut Mealshake.

Resepi Neopolitan Cheesekut Mealshake. Dah muak makan cheesekut biasa, jom buat Neopolitan Cheesekut . Lebih sihat untuk anak anak kerana mengandungi Meal Shake yang kaya dengan 24 nutrisi penting. Mari kita tengok bahan-bahannya : Tatura Cheese yang berharga RM 8.90 , kalau nak guna phila guna je ya, takde masalah. Biskut cap ping pong yang […]

Cerita Resepi

Resepi Homemade Chicken Ball untuk bayi

Assalamualaikum dan selamat pagi.   Misi nak update blog setiap hari dah fail untuk bulan Januari. Tapi takpe, think positive mesti ada hikmah tersembunyi. Hari ni Alhamdulillah… dah kembali ok dah.. dua tiga hari lepas Baby Amierah demam. Lepas demam asyik tantrum je. Ada je yang tak kena. So memang kucar kacir terus pengurusan masa. […]

Cerita Resepi

Resepi Pancake Jagung yang mudah dan ringkas

Assalamualaikum, bersiaran hari ini setelah lama menyepi, mencari mood yang hilang sebenarnya ;), takde lah, gurau aje.. perkongsian resepi mama hari ni sangat mudah dan ringkas, orang yang sentiasa sibuk macam mama¬† *sibuklah sangat! Sabtu lepas mama buatkan sarapan yang ringkas dan mudah aje untuk anak-anak, iaitu Pancake Jagung. Jadi mama namakan resepi ni ialah […]

Cerita Resepi

Resepi Puding Karamel yang sangat Mudah Dibuat

Assalamualaikum & Selamat Pagi . Salam Jumaah yang barakah semua. banyakkan berzikir dan bertahmid ya di hari jumaat ni.. lagi satu Surah AL-Kahfi jangan dilupai. Semoga kita terlindung dari fitnah Dajjal. Semalam mama ada potluck di rumah nenek kami yang kami panggil “maktok”.. Alhamdulillah… semua berjalan lancar, banyak juga lauk pauk dan dessert yang terhidang.. […]

Back To Top