Tag: Shaklee Effect

Artikel Terkini Cerita Mama

Shaklee National Conference 2016 Menjadikan Pandangan Adibah Noor terhadap Shaklee Berubah

Assalamualaikum, Kali pertama sepanjang bergelar SID, menjejakkan kaki ke Shaklee National Conference 28 Mei lepas, memberi semangat baru kepada saya. Malah, pabila emcee iaitu Adibah Noor juga berkongsi  pandangan peribadi beliau sepanjang menjadi emcee tentang Shaklee yang berbeza dengan MLM yang lain. itu menjadikan hujah bahawa tak rugi berada dalam dunia suplemen tertua ini. Kesimpulan yang dapat […]

Artikel Terkini Kehamilan Kesihatan Peppermint Ginger Set Hamil

Peppermint Ginger Plus suplemen yang membantu mengatasi masalah gastrik dan loya

Biasa tak amalkan minum teh dan rendam daun pudina? atau teh direndam dengan hirisan halia?Sedapkan? Lagi satu bila sebut daun pudina confirm readers mama terbayang bayang ubat gigi kan? ;p Tetapi kali ni, mama nak kongsikan kebaikan Peppermint Ginger Plus yang sangat glamer dibeli oleh ibu-ibu hamil sebab membantu masalah morning sickness mereka. Tapi jangan […]

Cerita Mama

Esok Hari Sabtu, jangan lupa, esok sekolah berganti

esok 5/9 sekolah tau… sekolah? adik cuti lah esok mama bila nak balik rumah ayahsu? soalan glamer Naufal mama, kakak ada fardu ain esok, tapi takde sekolah pagi… ustaz oyat fardu ain esok.. — bilang kakak sama mama..   haa.. kan dah miss understood dah kakak kat situ, so mama explain balik kat kakak, esok […]

Esp Kehamilan Set Hamil Testimoni

3 Tips Jadikan Hamil dan Berpantang Suatu Momen Indah Anda Sebagai Ibu

Mama mahu kongsi pengalaman dan momen indah  semasa hamil dan berpantangkan baby Amierah  sepanjang tahun lepas(2014), kalau pembaca perasan..(eh… macam ada pembaca setia jerr) , mama menghadapi masalah HB rendah di awal kehamilan dan mama pun menghadapi masalah alahan yang teruk.   Tips 1 : Naikkan Bacaan HB Masa mula-mula booking di klinik Ibu dan […]

Basic H Cerita Mama

Membasuh Kasut Lebih Menyeronokkan dan Mudah untuk Kakak dengan Pencuci Magik

Assalamualaikum… lamanya tak bersiaran, sejak masuk kerja ni, lari terus timing masa mama. tambahan pula ada new handbag, @  baby amierah lah handbag baru mama, tak tersusun jadual mama. so terpaksa reschedule balik jadual. harapnya lepas ni mama konsisten update blog setiap hari, doakan ya.   mama nak kongsi keseronokkan kakak Insyirah membasuh kasut sekolahnya, […]

Cerita Resepi Meal Shakes

Healthy Mixed Juice by Mamahusna

Assalamualaikum … Hari ni , saya nak kongsikan resepi minuman yang simple dan ringkas , bahan bahan yang mudah didapati . saya namakan Healthy Mixed Juice by Mamahusna   Resepinya sebagaimana di bawah : 2bj orange 1bj apple 1sb mealshake(inilah kelainannya sebab mengandungi 24 jenis nutrisi dan vitamin) nak tahu apa lagi kelebihan Meal Shake […]

Kehamilan

Persediaan dan Checklist Ke Hospital

Assalamualaikum  dan salam sejahtera semua. alhamdulillah, masih lagi diberi kesihatan dan juga peluang untuk menulis entry untuk hari ini. hari ni, nak ambil kesempatan untuk berkongsi tentang persediaan bagi ibu-ibu yang akan bersalin untuk di bawa ke hospital. Kadang-kadang kita teragak-agak, apa yang patut di bawa kan… Kebiasaannya, Misi dah ingatkan ibu-ibu supaya menyediakan bag […]

Back To Top