Tag: tsunamishaklee

Artikel Terkini Cerita Mama

Jom kenali HQ Shaklee Yang Mesra Alam

Jom kenali HQ Shaklee.🏢. Bangunan istimewa yang memegang falsafah “KEHIDUPAN HARMONI DENGAN ALAM SEMULAJADI” menjadikan Bangunan Shaklee yang bertempat di CALIFORNIA ini sebagai bangunan HIJAU PERTAMA di dunia. Hebatkan??? Bahan yang digunakan juga MESRA ALAM. 🍃bahan binaan bangunan daripada kayu hutan mampan. 🍃penggunaan penghadang tingkap dikawal oleh sensor elektrik membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Tunjuk ajarku sifu

Bismillahirrahmanirrahim Bercerita mengenai idola/mentor, dalam dunia bisnes online, saya mempunyai 2 orang idola bisnes merangkap coach yang sangat saya sayangi dan s angat bertuah mengenali dua insan ini. Syukur kerana Allah menemukan dan berukhuwwah dengan 2 insan hebat ini. Norazlina Ramdzan, mengenali beliau pada tahun akhir 2007 hingga kini, banyak memberi pendedahan kepada saya dengan […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Vitamin Wajib Bawa Balik Kampung

Kali ni nak share vitamin yang ikut balik kampung. Nak tinggal je kat rumah, masukkan dalam pill box, tapi macam lecehlah pulak. Sebab banyak benda pula nak kena buat. So masukkan semuanya dalam beg guni serbaguna. Dari vitamin asas, vitamin untuk pecahkan lemak dan kolestrol. Vitamin anak anak. Tambahan dimusim perayaan ni kita memerlukan : […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Jom Intai, Ada Apa Dalam Handbag?

Santai petang, jom sape nak bagitau atau snap pic, apa yang ada dalam handbag semua? cerr tengok dalam gambar tu, 3 item tu antara barang wajib ada dalam handbag yang seumpama poket doraemon. Macam-macam ado. ;P krim serbaguna untuk standby jika anak kena gigit nyamuk,semut,atau gatal dan jadikan sebagai lotion pelembab. Suka sebab takde paraben […]

Artikel Terkini Cerita Mama

Vitamin Wajib Ada Yang Menjadi First Aid Dalam Setiap Rumah

Hari ni k.sarah nak stori mori vitamin yang k.sarah kategorikan sebagai item 1st aids. Wajib ada dalam simpanan di rumah jika berlaku apa apa kecemasan. Tengok dalam picture tu, nampak banyakkan, tapi percayalah setiap ia ada fungsi tersendiri. Meh nak cerita. 1. Vitamin C . Yang ni wajib ambil bila ada tanda tanda nak selsema. Bila […]

Cerita Mama

Ucapan Selamat Hari Raya Aildil Adha Kepada Semua

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Selamat Hari Raya Aldil Adha diucapkan kepada semua . Maaf Zahir dan Batin andai ada tutur bicara saat menulis di wall, sepanjang berurusan yang secara sengaja atau tidak menganggu emosi sahabat yang membaca. Berjuta kemaafan dipohon, semoga Ukhuwwah ini sentiasa utuh keranaNYa. “Kullu Am wa Antum Bilkhair” Ucapan istimewa juga ditujukan buat <3 […]

Cerita Mama

4 Perbezaan Sambutan Raya Dulu Dan Sekarang

Raya Dulu dan Sekarang ? Sangat banyak perbezaannya 1. Kad Raya Sempat lagi merasa pengalaman dapat kad raya, gantung kad raya dan buat perbandingan dengan adik. Sape yang paling banyak dapat kad. bestkan masa tu. Tapi sekarang dah takde kad raya, tapi e-card melalui email, whatsapp dan telegram. Fast & furios gitu, 2. Balik Kampung […]

Artikel Terkini Cerita Mama Tips Dan Petua

Tips Keselamatan Balik Kampung

Assalamualaikum, Saya percaya ramai yang sudah dan akan memulakan perjalanan pulang ke kampung. Masih belum terlambat untuk k.sarah kongsikan Tips Keselamatan Balik Kampung khas untuk sahabat-sahabat k.sarah. Infografik khas untuk semua, harapnya berpuashati Pastikan juga sebelum memulakan perjalanan, ~ berikan pada suami tersayang Cinch Mix Tea yang sangat sedap tu, kita pun jangan lupa minum […]

Back To Top