Tips Mencuci Baju tanpa menggunakan Peluntur

Tips Mencuci Baju tanpa menggunakan Peluntur

Sebelum mengenali benda ni kan… Peluntur wajib ada kat rumah saya tau, maklumlah nak rendam baju anak-anak , khususnya kotoran degil yang sangat-sangat degil tu.

kalau nak kira dan senaraikan, banyak jenis dan jenama peluntur yang ada di pasaran… tak caya? masa p pasaraya tu .. cuba pergi bahagian┬átersebut, tak tahu nak pilih yang mana kan? banyak pilihan.

tapi tanpa kita sedar, bahan kimia yang terkandung dalam peluntur tadi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya untuk jangka tempoh yang panjang terhadap kesihatan diri dan juga persekitaran kita, terutamanya kepada mereka mempunyai tahap sensitif yang tinggi,

saya mahu berkongsi bahan alternatif yang boleh digunakan di dalam rumah kita menggantikan peluntur kimia biasa yang kita beli di pasaran.

Saya telah menggunakannya untuk merendam dan menghilangkan kesan degil dibaju sekolah anak saya, Insyirah terutamanya di bahagian lengan baju, poket yang selalu sangat hitam dengan kotoran degil, so pilihan saya adalah Basic H Shaklee yang serba guna tanpa kimia dan tiada klorin.

Caranya:

Basahkan baju , kemudian sapukan sedikit Basic H Shaklee di tempat terkena kotoran degil, kemudian biarkan seketika, 15 minit atau setengah jam, kemudian bolehlah anda mencuci baju seperti biasa, kesannya? anda pasti teruja.

*nanti saya update jika ada pic ya.. lupa nak ambil gambarnya…

basic h shaklee
basic h shaklee

Basic H2 Shaklee tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain dan selamat dgunakan kerana :

  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Basic H Shaklee bukan sahaja boleh digunakan untuk baju, tetapi boleh digunakan untuk mengilatkan periuk, mengemop lantai dan pelbagai lagi kegunaannya,

Oh ya, boleh baca tentang fakta Basic H di sini

berminat nak cuba Basic H ? anda boleh hubungi saya sebagaimana berikut :

cntact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top