Tips Pemilihan Skincare Terbaik

Keliru nak cuba amalkan skincare yang terbaik dan bagus untuk diri?

Maklumlah pelbagai pilihan skincare yang terdapat di pasaran. Keliru jadinya kan?

Sebenarnya pemakaian skincare sangat perlu untuk kita bagi memastikan wajah kita sihat dan mendapat vitamin yang sepatutnya.

Walaupun kulit muka kita takde masalah jerawat, jeragat atau kulit kusam. Tapi kita mesti menitik beratkan penjagaan kulit wajah kita.

Jadi sebelum beli dan menyesal dan menangis di bucu katil, meh kakSarah kongsikan tips pemilihan skincare yang bagus.

Tips Pemilihan dan Pemakaian Skincare
๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ

1. Pilih yang berasaskan bahan semulajadi

2. Bebas merkuri dan hidrokuinon dan parabens
โ€ผbiasanya yang janjikan putih dalam 1 hari tu memang mesti ada bahan niโ€ผ

3. Produk yang dikeluarkan mestilah mempunyai R&D atau penyelidikan dari team yang bertauliah. Bukan produk borong dari kilang tapi hanya ditukar brand atau jenama aje!

4. Mempunyai set asas yang lengkap seperti pencuci, toner dan pelembab.

5. Produk yang mendaftar dengan badan yang tertentu dan terjamin keselamatannya seperti KKM

6. Selamat digunakan oleh ibu hamil atau menyusu. Maklumlah mommies pun nak jaga penampilan juga kan?

7. Dapatkan nasihat dari mereka yang bertauliah jika mempunyai masalah kulit wajah yang teruk.

KakSarah pastinya memilih skincar yang terbaik dan pastinya Youth Shaklee adalah pilihan terbaik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.